De Vos Verwarmingssystemen

Ketelonderhoud

(twee)jaarlijks onderhoud

Net zoals je wagen, heeft je ketel regelmatig onderhoud nodig. Het is zelfs wettelijk verplicht. Voor een mazoutketel elk jaar, een gasketel om de 2 jaar. Maar doe het niet alleen omdat het verplicht is. Een regelmatig en grondig ketelonderhoud levert je immers niets dan voordelen op.


Voordelen ketelonderhoud

1) Minder kans op defecten. En geloof ons, problemen met je ketel vallen bijna altijd op de meest ongepaste momenten.
2) Je verhoogt de levensduur van je ketel. Dat betekent dat je wat langer kunt wachten om een nieuwe te kopen.
3) Beter voor het milieu. Omdat een moderne ketel minder CO2 uitstoot.
4) Minder verbruik. Een onderhouden ketel verspilt minder energie en presteert beter.
5) Overheid biedt steun. Want je kosten voor onderhoud zijn fiscaal aftrekbaar.

 

Samengevat: je bespaart geld.

Omdat een onderhouden ketel beter presteert, minder verbruikt, minder kost aan herstellingen, langer meegaat dan een slecht onderhouden ketel en je de kosten fiscaal kunt aftrekken.

 

 

Wat houdt een ketelonderhoud in?

Bij een ketelonderhoud zal de onderhoudstechnicus de ketel schoonmaken, het roet uit de ketel stofzuigen, metingen uitvoeren en de ketel terug afstellen voor een perfecte verbranding. Achteraf krijg je een rapport over je ketel. Een onderhoud duurt ongeveer 1 à 1,5 uur voor een gasketel, en 1,5 à 2 uur voor een mazoutketel.

 

Zomerse tip

De zomer is de ideale tijdstip om je ketel te laten onderhouden. Zo verlaag je het risico op onaangename problemen in de winter wanneer je je ketel het hardst nodig hebt.

 

Wettelijk erkende onderhoudstechnici

Niet iedereen mag een ketelonderhoud uitvoeren. De Vos beschikt over een team van wettelijk erkende onderhoudstechnici met een pak ervaring. Onze technici scholen zich ook constant bij.

 

De Vos onderhoudt je ketelonderhoud

Durf je het onderhoud wel eens te vergeten? Laat het over aan De Vos. Wij houden voor jou bij wanneer het tijd is voor het onderhoud. We geven je dan een seintje, maken de afspraak en klaar is kees. Als je kiest voor een service overeenkomst bij De Vos, krijg je bovendien voorrang als er een defect opduikt aan je ketel. In noodgevallen staan we ook op zaterdag en zondag voor je paraat.

 

Contacteer De Vos voor je ketelonderhoud. Of voor meer informatie over een service overeenkomst.

 

 
Website door 9000 Studios